Caravan Keuring

Caravan Keuring

Caravan Keuring

Bij Akro houden wij jaarlijks een Caravan Keuring in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland afd. Hellendoorn en Politie Twente afd. Hellendoorn.

De caravan of vouwwagen wordt niet elke dag gebruikt. Beide krijgen vaak te kampen met “onzichtbare” gebreken, zoals scheurtjes in de banden, slecht afgestelde remmen, kapotte verlichting of een lekkende gasleiding. Deze schade kan voor veel vakantieleed zorgen. Het doel van de caravankeuring is bestuurders veilig op vakantie laten gaan en een boete voorkomen.

De keuring en controle van de benodigde documenten wordt uitgevoerd door Akro handelsonderneming, Veilig Verkeer Nederland, afdeling Hellendoorn en een politieagent van de politie Twente, afdeling Hellendoorn. Verschillende onderdelen van de caravan worden nagekeken. Denk hierbij aan de verlichting, reflectoren, kentekenplaat, banden, remmen en gasinstallatie. Na de keuring krijgt de caravanbezitter een controlelijst mee met een reparatieadvies. Legitimatie (rijbewijs) ter plaatse is verplicht. Voor deze keuring wordt een kleine vergoeding gevraagd (€5,00).

Helaas is onze Caravan Keuring de afgelopen twee keren gecanceld in verband met het Corona-virus.

Caravankeuring 2019

We kijken zeer positief terug op de caravankeuring van 2019!

De aantallen van de niet-goedgekeurde caravans zijn vergeleken met het afgelopen jaar gehalveerd, wat betekent, dat jaarlijks onderhoud van belang is.

Heeft u problemen aan uw caravan, wat voor de vakantie nog geregeld moet worden? Neem dan gerust met ons contact op zodat we een afspraak kunnen maken.

Hieronder een sfeerimpressie van de Caravan Keuring 2019.