Auto werkplaats

Auto werkplaats

Auto werkplaats

Hieronder bevindt zich een kleine impressie van onze werkzaamheden die wij voor u kunnen uitvoeren aan uw auto.

APK keuring van uw auto

Akro is het adres voor een APK-keuring in Nijverdal en omgeving. De Algemene periodieke keuring (APK) is in heel Europa wettelijk verplicht. Tijdens de APK wordt uw auto gecontroleerd op diverse veiligheids- en milieueisen.

APK keuring door een RDW-erkend autobedrijf

U kunt uw auto alleen laten keuren bij een RDW-erkend keuringsstation, zoals Akro Nijverdal. Om de kwaliteit van de keuringen te waarborgen houdt de RDW, door middel van steekproeven, toezicht op de uitvoering van de APK keuring. Onze APK-keurmeesters moeten aan wettelijk vastgestelde eisen voldoen en ze moeten daarom regelmatig examen doen om aan te tonen dat ze volledig op de hoogte te zijn van de wettelijke eisen omtrent de APK.

Als uw auto is goedgekeurd ontvangt u een APK-keuringsrapport. Hierop staat dat uw auto is goedgekeurd, wat er eventueel gerepareerd is en of er nog adviespunten (mankementen die in de nabije toekomst verholpen moeten worden) zijn.

Maak hier een afspraak

Uitlijnen

Trekt uw auto naar links of rechts? Slijten uw banden scheef af? Staat uw stuurwiel scheef?
Dit wordt veroorzaakt door een verkeerde uitlijning eventueel gepaard met slijtage van bepaalde onderdelen aan uw auto, denk hierbij aan draagarmen, stuurkogels, vering, etc. Naast vervanging van defecte onderdelen kunnen wij uw auto ook uitlijnen, zodat u hierna weer volledig in het spoor rijdt en veilig aan het verkeer kunt deelnemen.

Airco onderhoud

Wilt u zeker zijn van een goede werking van uw airco? Laat deze dan bij ons nakijken en zo nodig opnieuw afvullen. Wij kunnen lekkages opsporen en zorgen voor een deugdelijke reparatie van uw aircosysteem mits dit nodig is.

Zo kunt u fris de zomer door en zijn beslagen ruiten in een mum van tijd schoon. Ook bij nare luchtjes uit uw airco systeem kunnen wij een oplossing bieden, wij hebben de beschikking over een ozon-apparaat dat de schimmels en bacteriën dood die deze nare luchtjes veroorzaken, samen met het vernieuwen van het interieurfilter lossen we hiermee het geurprobleem op.

Automatische versnellingsbak spoeling

Automatische versnellingsbakken vragen ook om onderhoud, het spoelen van de automaatbak is hiervoor een uiterst geschikte manier.

Bij automaat spoelen wordt met een spoelmachine de oude vervuilde olie uit de automatische versnellingsbak gehaald. Dit gebeurd via een spoelproces “Flushen” genaamd. Flushen gebeurt met lopende motor en een speciale spoelmachine. Tijdens dit spoelproces wordt een reinigingsmiddel toegevoegd. Deze zorgt ervoor dat de losgeweekte vuildeeltjes ook mee naar buiten worden gespoeld. Bij het flushen gaat alle oude olie er uit en wordt deze geleidelijk vervangen voor nieuwe heldere olie. Terwijl de motor stationair draait wordt er rustig door alle versnellingen geschakeld. Hierdoor komt de vloeistof op alle plaatsen van de transmissie.

Bearlock inbouwen

BearLock® staat voor -volledig geïntegreerde- anti-diefstal-autosloten, eerder alleen versnellingsbaksloten maar tegenwoordig worden ook wel stuuras sloten toegepast omdat niet alle versnellingsbakken geschikt zijn voor montage van een slot, deze stuuras sloten zijn net zo veilig en betrouwbaar als de versnellingsbaksloten.

De door BearLock® ontwikkelde en geproduceerde sloten zijn een relatief eenvoudige maar revolutionaire methode om autodiefstal te voorkomen.

Talloze deskundigen op het gebied van preventie van autodiefstal zijn van mening dat BearLock® systemen behoren tot één van de beste mechanische auto-beveiligingssystemen.

BearLock® sloten zijn verkrijgbaar voor bijna alle merken en voor zowel campers, (bedrijfs-) bussen en personenauto’s. Bent u geïnteresseerd in het inbouwen van een Bearlock®? Neem dan gerust contact op voor meer informatie.

Ombouwen naar grijs kenteken

Bent u op zoek naar een auto op grijs kenteken of wilt u een specifieke auto graag als grijs kenteken rijden? Wij kunnen dit voor u realiseren!

Of het nu gaat om aanschaf van een auto die al op grijs kenteken staat of het gehele proces van aanschaf tot aflevering, wij zijn u hierbij graag van dienst.
Ook het ombouwen van uw bestaande auto naar grijs kenteken kunnen wij voor u verzorgen.
Het is natuurlijk niet bij elke auto haalbaar omdat er wettelijke eisen aan gesteld worden maar hierover informeren wij u graag en wij helpen u dan ook graag bij uw zoektocht.

Het rijden van een auto op grijs kenteken biedt de volgende voordelen: